ΓΙΑΤΙ ΤΑ ESCAPE ROOM ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ;

Μέχρι τώρα, υπάρχουν πάνω 300 στην Ελλάδα και πάνω από 3000 escape rooms διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο και νέα ανοίγουν κάθε μέρα. Γιατί τα escape rooms έχουν γίνει τόσο δημοφιλή λοιπόν; Η απάντηση είναι αρκετά απλή.
Οι περισσότεροι από εμάς έχουν πολυάσχολες ζωές. Αγωνίζονται να βρουν χρόνο για δουλειά, σπουδές, φροντίδα των παιδιών και ούτω καθεξής. Ένα σωρό υποχρεώσεις και ευθύνες. Σε αντίθεση, τα escape rooms, μας επιτρέπουν να βγούμε από την καθημερινότητά μας και να βιώσουμε το πώς είναι να είσαι ένα διαφορετικό άτομο όπως ένας χαρακτήρας βιβλίου ή ταινίας. Το παιχνίδι διαρκεί περίπου μία ώρα. Για μία ώρα παίζοντας σε ένα escape room, νιώθεις πως είσαι σε μία παράλληλη πραγματικότητα. Μία μοναδική εμπειρία ανάλογα με το θέμα του escape room που θα διαλέξεις. Θέματα όπως να αποδράσεις από μία ψυχιατρική κλινική σώζοντας το φίλο σου, να βρεθείς στο κρησφύγετο πειρατών και να τους κλέψεις τα καλά κρυμμένα μυστικά τους ή ακόμα να ταξιδέψεις στο παρελθόν ή και στο μέλλον. Μία περιπέτεια που θα δώσει τόνωση στη καθημερινότητα σου.

Τα escape rooms είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό βιντεοπαιχνίδι που λαμβάνει χώρα στην εικονική πραγματικότητα. Αντί να κοιτάζουμε απλά μια οθόνη υπολογιστή, κάνουμε κάτι και συμμετέχουμε σε πνευματική ή σωματική εργασία. Είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να συμμετέχεις μαζί με τη παρέα σου, φίλους ή οικογένεια.

Ένας άλλος λόγος για τη δημοτικότητα των escape rooms είναι η απεριόριστη αγάπη των ανθρώπων για παιχνίδι και νίκη αυτών. Νίκη στα escape rooms σημαίνει απόδραση από το δωμάτιο εντός του προβλεπόμενου χρόνου.

Τα escape rooms αξιοποιούν επίσης την ανθρώπινη επιθυμία για περιέργεια. Είναι στο DNA μας να ανακαλύπτουμε και να λύνουμε μυστήρια. Καταφέρνοντας να λύνουμε τους γρίφους ενός δωματίου, αισθανόμαστε καλά για τον εαυτό μας. Γι ‘αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι «εθίζονται» στα escape rooms και πλέον έχει γίνει hobby για πολλούς από εμάς.

Τα escape rooms μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε σημαντικοί και να συμμετέχουμε σε μια ομάδα. Η ομαδική εργασία και η αίσθηση της εμπιστοσύνης είναι μερικά πράγματα που προσελκύουν πολλούς ανθρώπους. Τα escape rooms είναι κατάλληλα για οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία ή υπόβαθρο και δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις ή προσόντα.

Leave a comment